• ČARY Z DAROV PRÍRODY

          • Kto neverí, že sa dá čarovať aj bez zázračného prútika, nech sa príde pozrieť do našej materskej školy. Šikovné ruky detí, ich rodičov i starých rodičov vyčarovali z darov prírody krásne dielka. Počas dvoch popoludní sa z listov, šišiek, tekvičiek a rôznych ďalších prírodnín stali sovy, ježkovia, strašidlá, stromy, postavičky a mnohé iné krásne kompozície. Takto zmysluplne strávený čas si všetky generácie užívali, čím priložili ďalší spoločný príbeh do spomienok. 

          • ŠARKANIÁDA

          • Spoločné jesenné zábavné dopoludnie so šarkanmi si v stredu, 26.októbra, užili deti všetkých tried. Každý si zhotovil svojho šarkana s ktorým spolu zdolával prekážky na školskom dvore a plnil rôzne úlohy. Usmievali sa nielen deti, ale i všetky šarkany.

          • DOROTKA A JEJ PRIATELIA

          • Projekt "Dorotka a jej priatelia" sme v tomto školskom roku zahájili dňa 20.10.2022 vo IV. triede. Tento projekt je národným projektom Mládeže Slovenského Červeného kríža. Zameriava sa na výučbu prvej pomoci a prehĺbenie humanitného cítenia detí v materských školách. Prostredníctvom hier, rozprávok, spoločných aktivít učia koordinátori z Mládeže SČK deti napr. ako ošetriť drobné poranenia, bodnutie hmyzom, privolať pomoc, oboznamujú sa s darcovstvom krvi, s Červeným krížom a mnohými ďalšími oblasťami ochrany zdravia a pomoci iným.

          • OZNAM

          • O Z N A M

            o prevádzke materských škôl počas jesenných prázdnin

             

            Mesto Rožňava - zriaďovateľ materských škôl:

            - Ernesta Rótha 518/4

            - Krátka 1825/28

            - Pionierov 639/18

            - Štítnická 337/9/A

            - Vajanského 370/6

            - Kyjevská 2020/14

            - Ul. kozmonautov 1793/14

            - Komenského – organizačná zložka MŠ

            oznamuje zákonným zástupcom detí, že počas jesenných prázdnin v dňoch

            od 28. 10. 2022 /piatok/ do 31. 10. 2022 /pondelok/,

            bude prevádzka vo všetkých materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Rožňava

            z organizačných dôvodov prerušená.

            Riadna prevádzka vo všetkých materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta 

            bude pokračovaťod 02. 11. 2022 /streda/.

            Michal Domik

            primátor mesta

          • Príbeh o Palculienke, I. časť

          • Divadlo Theátrum opäť prinieslo do našej materskej školy krásny príbeh, pesničky a zábavu. Rozprávkový príbeh v interaktívnom podaní nadchol všetkých malých divákov. Tešíme sa na pokračovanie. 

          • IT WORKSHOP PRE NAJMENŠÍCH

          • Deti III. a IV. triedy sa  v dňoch 13. a 14.10.2022 zúčastnili IT stretnutia pre najmenších v Základnej škole na Zlatej ulici v Rožňave. Žiaci s pani učiteľkami pripravili pre deti ukážkovú hodinu informatiky a škôlkari mali možnosť si aj prakticky vyskúšať programovanie v priestore i na tablete. Precvičili si pohotovosť, presnosť, zrakovú percepciu, jemnú motoriku, logiku. Ďakujeme vedeniu ZŠ, pani učiteľkám i žiakom za pozvanie a prípravu tohto zaujímavého podujatia.

          • Športový deň v MŠ

          • Najvyššou horou sveta je Mount Everest. Najvyššou „horou“ na Ulici Ernesta Rótha je Mount Ernest a nachádza sa v areáli našej škôlky. 😊

            V rámci Európskeho týždňa športu už niekoľko rokov na jeseň organizujeme Beh na Mount Ernest. Je to športová aktivita, počas ktorej si deti precvičia štafetový beh, obratnosť, rýchlosť, periférne videnie i súdržnosť. Takým športovým dňom bol tento rok 6. október, kedy dopoludnia súťažili jednotlivé triedy s pani učiteľkami a popoludní deti spolu so svojimi rodičmi.

            Pre deti sú chvíle strávené spoločnými aktivitami s rodičmi nezabudnuteľné. V príjemnom prostredí areálu MŠ súťažili zástupcovia rodín, aj celé rodiny, v štafetovom i spoločnom behu. Tešíme sa veľkej účasti a priazni. Všetky športujúce rodiny, ktoré pokorili náš Mount Ernest, získali na pamiatku diplom.