• Projekt "Školské ovocie"

          • Týmto vyjadrujeme poďakovanie spoločnosti HOOK, s.r.o., Košice, za podporu materskej školy formou sadeníc ovocných stromčekov jablone, hrušky, čerešne; kríkov ríbezlí, čučoriedok a černíc; rýľa a krhly, v rámci sprievodných opatrení školského programu "Školské ovocie". 

          • JAŠIDIELŇA

          • v Jašidielni sa tentokrát tvorilo na jarnú tému. Vďaka Anke Lachovej, ktorá do našej MŠ zavítala opäť so zaujímavými tipmi, sa deti so svojimi rodičmi, starými rodičmi či súrodencami nechali inspirovať, vyrobili farebné výtvory a niektorí mali vlastné nápady. Tvorivé popoludnie malo opäť vysokú účasť.

          • Prehliadka spevu ľudových piesní detí MŠ

          • Zachovávanie ľudových tradícií je významnou súčasťou vzdelávania detí v materskej škole. Každá materská škola približuje deťom ľudové hry, piesne, riekanky, vyčítanky, primeraným spôsobom oboznamuje deti s tradičnými povolaniami, vedie ich vážiť si prácu rúk remeselníkov, posilňovať pozitívny vzťah k našej krajine.

            Podujatie, ktoré sme pripravili pre materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Rožňava sa nieslo práve v tomto duchu. Pani učiteľky Adrika a Martinka oblečené v krojoch, privítali vzácnych hostí, ktorí svojou prítomnosťou a vystúpením obohatili celé dopoludnie. Spolu sme sa tešili z vystúpenia starého otca s dcérou a vnúčikom, za čo ďakujeme Mgr. Márii Hlaváčovej, p. Hlaváčovi a Danielkovi. Mgr. Hlaváčová zaujala deti svojim rozprávaním o husličkách, na ktorých aj zahrala. Z folklórneho súboru Deti Haviar sa predstavili spevom a ukážkou ľudových hier Peťko a Nelka pod vedením Mgr. Martiny Dudášovej, ktorá predstavila kroje z niekoľkých obcí nášho okresu. Niektorí malí speváci z materských škôl prišli tiež vyobliekaní v krásnych krojoch, v ktorých sa im spievalo jedna radosť. Pani učiteľky nacvičili s deťmi rôzne ľudové piesne a tie zneli v ich podaní naozaj pekne.  Porota v zložení Mgr. E. Vidová, zástupkyňa riaditeľky ZUŠ, Ing. J. Agnetinová, referentka odboru školstva MÚ, Mgr. M. Dudášová, vedúca súboru Haviar a Malý Haviar, Mgr. M. Hlaváčová, etnomuzikologička GOS a p. riaditeľka MŠ A. Benediktyová ťažko mohli vybrať jedného víťaza. Preto všetky deti boli odmenené veľkým potleskom, diplomom a vecnými odmenami. 

          • Prehliadka spevu ľudových piesní - školské kolo

          • Začiatok apríla sa v našej materskej škole už obvykle nesie v duchu ľudových tradícií. Zástupcovia z každej triedy predviedli svoj spev v krojoch z rôznych regiónov Slovenska. Toto podujatie je jedným z viacerých aktivít MŠ k zachovávaniu ľudového dedičstva a vytváraniu emocionálneho vzťahu k našej krajine. Všetci speváčikovia boli za svoje výkony a snahu ocenení diplomom a drobnými darčekmi.